Tijgeroog

Tijgeroog is een mysterieuze, krachtige edelsteen die al duizenden jaren zeer geliefd is. De aardende werking van Tijgeroog maakt je gefocust en helpt je om negatieve patronen te doorbreken. Het is in vele opzichten een geweldige ondersteuning bij angst, stress of onzekerheid. Dit bijzondere, goudkleurige kristal is jouw friendly reminder dat je nooit aan jezelf hoeft te twijfelen. You can do this!

Tijgeroog is een variëteit van kwarts die bestaat uit zogeheten crocidolieten. Dit zijn donkerblauwe asbestvezels die tijdens een geleidelijk natuurlijk proces worden vervangen door kwarts. Halverwege dit proces ontstaat de kwarts variëteit Valkenoog. In het geval van Valkenoog is slechts een gedeelte van de asbestvezels vervangen door kwarts. De kleur is dan blauwgroen. Bij Tijgeroog zijn alle blauwe asbestvezels vervangen door kwarts. 

Tijgeroog wordt voornamelijk gevonden in ijzerrijke gebieden in Zuid-Afrika, India, Australië en de Verenigde Staten.

De kleur van Tijgeroog wordt veroorzaakt door geoxideerd ijzer (roest) en is goudgeel tot goudbruin. Hoe hoger het ijzergehalte van de steen hoe donkerder de kleur. Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de lichtreflectie van de steen (zoals de naam al doet vermoeden) doet denken aan het oog van een tijger. Dit wordt ook wel ‘kattenoogeffect’ genoemd. De steen wordt in allerlei vormen geslepen, maar bol is het populairst. Het kattenoogeffect is dan het beste te zien.

Tijgeroog is al eeuwenlang een populaire edelsteen. In de Middeleeuwen geloofde men dat dit kristal beschermde tegen vloeken en hekserij. En de steen zou moed en doorzettingsvermogen stimuleren in tijden van oorlog. Het was daarbij wel belangrijk dat de steen zichtbaar werd gedragen. De werking zou dan het sterkste zijn. Tijgeroog was tot in de 19e eeuw een zeer waardevolle en zeldzame edelsteen, totdat er grote hoeveelheden van dit mineraal werden ontdekt in Zuid-Afrika. De waarde daalde toen en Tijgeroog werd een betaalbaar kristal voor iedereen. De werking en spirituele betekenis van deze bijzondere edelsteen is echter altijd onveranderd gebleven.

Tijgeroog is tegenwoordig nog steeds geliefd vanwege de beschermende werking. De steen zorgt voor zelfvertrouwen, geeft je kracht en het is dé steen die je helpt om voor jezelf op te komen. De aardende werking van Tijgeroog zorgt ervoor dat je je aandacht naar binnen kunt richten. Daardoor ervaar je meer rust en kan je geconcentreerder werken. Tegelijkertijd daagt Tijgeroog je uit om tot actie over te gaan. Door het hoge ijzergehalte is Tijgeroog een verwarmende steen. Het is een goed kristal tegen spierspanningen en bij het soepeler maken van gewrichten*. Daarnaast nodigt de warme energie van tijgeroog je uit om altijd het goede in jezelf en anderen te zien.

  • Tijgeroog correspondeert met de onderste drie chakra’s en helpt je om te aarden. Dit kristal heeft een positieve werking op je energiesysteem en zorgt ervoor dat je in je kracht blijft staan
     
  • Sta je voor een moeilijke beslissing? Tijgeroog helpt je om vanuit rust en vertrouwen een keuze te maken

  • Tijgeroog wordt nog steeds gezien als een steen tegen het boze oog. Het is dan ook een zeer geschikte steen om je te beschermen tegen jaloezie en negatieve energieën 

  • De ontkrampende werking van tijgeroog kan ondersteunen bij astma en verkoudheid*

Wil je jouw Tijgeroog opladen dan kan dat op verschillende manieren. Let er daarbij vooral op hoe je de steen gebruikt. Draag je Tijgeroog dagelijks aan een hanger of in je broekzak? Reinig de steen dan aan het einde van iedere dag om de steen te ontdoen van negatieve energie. Gebruik daarvoor de ontlaadset of spoel de edelsteen af onder lauw stromend water. Een krachtige manier om Tijgeroog weer op te laden is het gebruik van een oplaadset. De steen een nacht in het maanlicht leggen is ook een optie. Daarna is de werking van jouw Tijgeroog weer optimaal. 

*Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling