Rozekwarts

Rozekwarts is één van de populairste en meest verkochte kristallen ter wereld. Deze prachtige roze edelsteen is dé steen van de liefde. In de breedste zin van het woord welteverstaan. Want de steen bevordert zowel de liefde voor jezelf als voor anderen. Haar zachte, liefdevolle energie nodigt je uit om je hart te openen en maakt je ontvankelijk voor alle soorten schoonheid. You are loved!

Rozekwarts behoort tot de kwartsfamilie en ontstaat in pegmatieten. Dit zijn stollingsgesteenten die bestaan uit grote kristallen. De steen wordt onder andere gewonnen in Madagaskar, Sri Lanka en Brazilië, maar ook Rusland, India en Japan leveren Rozekwarts.

De kleur van Rozekwarts is, zoals de naam al doet vermoeden, roze en varieert van lichtroze tot donkerroze. Deze kleur ontstaat door de aanwezigheid van mangaan of titanium. Echte Rozekwarts kan zowel doorschijnend als transparant zijn. Zitten er belletjes in jouw Rozekwarts? Dan is de kans groot dat de steen van glas is gemaakt en dus nep is. Rozekwartsen van Flowrish zijn altijd echt en met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

Er bestaan twee verschillende soorten Rozekwarts. De gewone Rozekwarts en de ster-Rozekwarts. Ster-Rozekwarts heeft een stervormig patroon in het midden en is zeer zeldzaam. De gewone Rozekwarts wordt gemakkelijker gevonden en is het meest bekend.

Rozekwarts wordt al eeuwen gebruikt en gedragen en de steen kent dan ook een lange geschiedenis. In de tijd van de Grieken en Romeinen geloofde men dat Aphrodite (de godin van de liefde en vruchtbaarheid) de steen naar de aarde zou hebben gebracht. Zowel de Grieken en Romeinen als de Egyptenaren gebruikten Rozekwarts voor ringen, hangers, zegelstenen en meer. De drager zou hiermee verzekerd zijn van een goed liefdesleven. 

Ondanks dat deze edelsteen al duizenden jaren voor Christus populair was, wordt de steen pas ‘Rozekwarts’ genoemd sinds circa 1800. Daarvoor gebruikte men ‘Melkkwarts’ of ‘Algemene Kwarts’. De naam ‘Rozekwarts’ refereert naar de roze kleur van de steen en heeft niets te maken met de bloem zoals vaak wordt gedacht. De correcte schrijfwijze is dus ‘Rozekwarts’ en niet ‘Rozenkwarts’.

De harmoniserende, milde werking van Rozekwarts maakt je ontvankelijk voor liefde in al haar verschijningsvormen. De steen stimuleert zelfliefde, bevordert stabiele relaties en werkt bijzonder helend bij een gebroken hart. Ondanks haar ogenschijnlijk zachte uitstraling werkt Rozekwarts heel krachtig bij het vergroten van je zelfvertrouwen. De steen bevordert empathie, eigenwaarde en acceptatie en biedt je de bescherming en veiligheid die je nodig hebt om te kunnen leven vanuit je pure zelf. Rozekwarts correspondeert met de sterrenbeelden Stier en Kreeft, maar is voor iedereen die meer liefde, schoonheid en creativiteit in het leven wil verwelkomen de ideale steen. De zachte energie van dit kristal is ook zeer geschikt voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

  • Rozekwarts vormt samen met Bergkristal en Amethist de Gouden Driehoek. De unieke combinatie van deze drie edelstenen zorgt ervoor dat negativiteit in een ruimte wordt getransformeerd naar positiviteit en harmonie

  • Leg een Rozekwarts op je nachtkastje voor een positief effect op je nachtrust en je liefdesleven

  • Rozekwarts kan gebruikt worden als chakra edelsteen. Leg een Rozekwarts op je hartchakra en verbind jezelf met de energie van liefde

  • De zuivere werking van Rozekwarts is zeer geschikt voor kinderen. Plaats een Rozekwarts in de kinderkamer om je kindje rustiger te laten slapen. Of leg een Rozekwarts onder het matrasje om je baby een rustgevend gevoel te geven

Rozekwarts kan op verschillende manieren worden gereinigd en opgeladen. Houd de steen onder stromend water of begraaf de Rozekwarts vierentwintig uur in de aarde om de steen te reinigen. Laad de Rozekwarts vervolgens weer op door het kristal in het maanlicht te leggen of gebruik onze oplaadset met Bergkristal. 

Tip: Leg Rozekwarts nooit in te fel zonlicht. Zonlicht kan Rozekwarts doen verbleken.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling