Malachiet

Malachiet is een diepgroene, sterk beschermende edelsteen die je weerbaar maakt tegen alle vormen van negatieve energie. Dit kristal correspondeert met het hartchakra en de werking van Malachiet helpt je om balans te vinden in de breedste zin van het woord. Malachiet heft blokkades op, reinigt en stimuleert je om op zoek te gaan naar je innerlijke wijsheid. Het is de ultieme steen van transformatie. You are protected and fearless.

Malachiet is een koper-carbonaat en wordt in de natuur regelmatig samen met Azuriet gevonden. De naam van deze diepgroene edelsteen komt uit het Grieks en verwijst naar de kleur van ‘malva’ oftewel ‘kaasjeskruid’ (een kruidachtige groene plant). Malachiet wordt wereldwijd gevonden maar de belangrijkste vindplaatsen liggen in Afrika; Congo en Zambia. De Malachiet stenen die daar vandaan komen worden beschouwd als de mooiste ter wereld.

Malachiet heeft verschillende kleuren diepgroen en wordt gekenmerkt door een prachtig lichtgroen strepenpatroon. De steen dankt zijn groene kleur aan een combinatie van ingesloten koper en water. Malachiet is doorzichtig tot half doorzichtig en heeft een unieke glas- of zijdeglans. De kristalstructuur is meestal bolvormig en wordt wel eens vergeleken met een tros druiven. Wil jij weten of jouw Malachiet echt is? Kijk dan eens goed naar het strepenpatroon. Bij namaak Malachiet zijn de kleurovergangen veel strakker en duidelijker dan bij echte Malachiet.
Malachiet die je bij Flowrish koopt is altijd echt en met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

De hypnotiserende groene kleur van Malachiet is al eeuwen zeer geliefd. De steen werd vooral in het Oude Egypte veel gebruikt en stond symbool voor bescherming, macht en vruchtbaarheid. Men dacht dat dit bijzondere kristal kinderen kon beschermen tegen tovenarij en dat het oogkwalen kon genezen. Er werden amuletten en siervoorwerpen van gemaakt en verpulverde Malachiet met olie werd gebruikt als make-up. 

Tegenwoordig wordt Malachiet nog steeds gebruikt voor het vervaardigen of verfraaien van voorwerpen. Zo is de voet van de FIFA-wereldbeker versierd met banden van Malachiet en in de Hermitage in Sint Petersburg is een enorme vaas van Malachiet te bewonderen.

Malachiet is een sterk zuiverende edelsteen die je beschermt tegen allerlei soorten straling, verontreiniging en negatieve invloeden. De werking van Malachiet ondersteunt je bij verandering en laat je vooral zien dat verandering niks is om bang voor te zijn. Sterker nog, het is een unieke kans om uit te groeien tot je volle potentieel en Malachiet begeleidt je daarbij. Het kristal nodigt je uit om los te laten en helpt je daarnaast om niet helpende patronen te doorbreken. Malachiet bevordert een positieve energiestroom en moedigt je aan om zonder angst jouw plek in het universum in te nemen. 

  • Voel je je angstig of onrustig? Draag een Malachiet op je huid of in je broekzak voor emotionele stabiliteit. De steen maakt je weerbaar en vermindert fobieën 

  • Malachiet kan verwerkt worden tot krachtig edelsteenwater maar let er daarbij wel op dat de steen niet in contact komt met het water. Malachiet is giftig. Gebruik dus een speciale glazen waterbuis

  • Malachiet stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en wordt bij edelsteentherapie daarom vaak ingezet om pijn bij chronische ziekten te verminderen* 

Malachiet absorbeert veel negatieve energie. Het is daarom belangrijk om de steen regelmatig te ontladen. Maar Malachiet is een kwetsbare steen. Net als Lapis Lazuli en Turkoois kan deze poreuze steen daarom het beste gereinigd worden door een ontlaadset met Hematiet te gebruiken. Dit is de zachtste manier om Malachiet te ontdoen van de statische lading. De steen in aarde of zout begraven is ook een optie. Doe dit voor circa 24 uur. Laad Malachiet vervolgens weer op door de steen in het maanlicht te leggen. 

*Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling