Chakra kaarsen

Chakra kaarsen zijn een geweldige ondersteuning bij het openen en balanceren van jouw chakra’s. Onze 100% natuurlijke kaarsen met etherische oliën helpen op unieke wijze om blokkades op te heffen, zodat je weer vanuit flow kunt leven. Iedere kaars in ons assortiment staat symbool voor één van de zeven hoofdchakra’s. Ontdek welk chakra bij jou uit balans is en laat de kaarsen voor je werken.

Chakra’s zijn energiecentra die door je hele lichaam lopen. Je kunt ze zien als tandwielen die ervoor zorgen dat de levensenergie vrij door je lijf kan stromen. Als al deze chakra’s in balans zijn dan voel je je goed en energiek. Maar als één van deze chakra’s uit evenwicht is dan kunnen er blokkades ontstaan. Je kunt dit op verschillende manieren merken. In de vorm van stress of onzekerheid of zelfs doordat je (soms onverklaarbare) fysieke ongemakken ervaart. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je chakra’s in balans blijven. Gelukkig kan je hier zelf invloed op uitoefenen.

Een mooie manier om geblokkeerde chakra’s te openen is het gebruik van chakra kaarsen. Het branden van kaarsen staat al eeuwenlang symbool voor het vrijkomen van positieve energie en het staren in de vlam van een kaars heeft een bijzonder helende werking. Onze chakra kaarsen met etherische oliën zijn volledig afgestemd op de specifieke eigenschappen van ieder chakra en hebben elk een andere geur. Door de geur diep in te ademen terwijl je in meditatieve staat verkeert en dit te combineren met de juiste intentie worden blokkades op liefdevol wijze opgeheven. 

Je kunt ter ondersteuning ook onze chakra edelstenen gebruiken.

Op iedere kaars uit ons assortiment staat aangegeven waar het chakra voor staat. Door de kaars te branden komen de unieke etherische oliën vrij die helpen bij het openen en balanceren van het betreffende chakra. 

Wortelchakra – 1e chakra

Sanskriet: Muladhara
Kleur: Rood
Edelsteen: Rode Jaspis
Eigenschappen: Verbinding met Moeder Aarde, stabiliteit, veiligheid

Heiligbeenchakra – 2e chakra 

Sanskriet: Swadhisthana
Kleur: Oranje
Edelsteen: Carneool
Eigenschappen: Expressie, creativiteit en seksualiteit


Zonnevlechtchakra – 3e chakra

Sanskriet: Manipura
Kleur: Geel
Edelsteen: Oranje Calciet
Eigenschappen: Inzicht, nieuwsgierigheid, wilskracht, zelfwaardering, ego


Hartchakra – 4e chakra

Sanskriet: Anahata
Kleur: Groen
Edelsteen: Groene Aventurijn
Eigenschappen: Balans, (zelf)liefde, compassie, affectie, harmonie


Keelchakra – 5e chakra

Sanskriet: Vishuddha
Kleur: Blauw
Edelsteen: Blauwe Chalcedoon
Eigenschappen: Communicatie, zelfexpressie


Voorhoofdchakra – 6e chakra


Sanskriet: Ajna
Kleur: Indigo
Edelsteen: Lapis Lazuli
Eigenschappen: Visualisatie, inzicht


Kruinchakra – 7e chakra

Sanskriet: Sahasrara
Kleur: Paars / goud
Edelsteen: Amethist
Eigenschappen: Bewustzijn, innerlijke wijsheid, verbondenheid met het Universum

 • Wortelchakra – Eikenmos
 • Heiligbeenchakra – Sandelhout
 • Zonnevlechtchakra – Lavendel
 • Hartchakra – Sinaasappel
 • Keelchakra – Eucalyptus
 • Voorhoofdchakra – Citroen
 • Kruinchakra – Wierook
 • Zelfliefde – Bloemengeur

Kleine geurkaarsen

 • Gewicht: 120 gram
 • Brandduur: 20 – 25 uur


Grote geurkaarsen

 • Gewicht: 440 gram
 • Brandduur: 40-45 uur

Onze geurkaarsen zijn stuk voor stuk met de hand gegoten en met aandacht en liefde gemaakt. In tegenstelling tot veel andere kaarsen zijn onze kaarsen vrij van paraffine. Ze zijn gemaakt van 100% sojawas waardoor de kaarsen duurzamer, biologisch afbreekbaar en vegan zijn. Onze kaarsen zijn niet getest op dieren en hebben (dankzij de sojawas) een langere brandduur. Door de toevoeging van etherische oliën passen de kaarsen perfect bij ieder chakra.

– Zet de brandende kaars bij voorkeur op een onderzetter. Hiermee voorkom je dat de ondergrond te heet wordt en beschadigt

– Voor de meest ideale geurverspreiding laat je de kaars drie tot vier uur branden of in ieder geval totdat de bovenste laag van de kaars van rand tot rand gesmolten is. Maak de kaars niet uit voordat de bovenste laag volledig is gesmolten. Als de kaars te kort brandt zal er een rand van niet gesmolten sojawas aan het glas blijven plakken

– Laat de lont niet te lang. Zorg ervoor dat de lont altijd 0,25 cm boven de kaars uitsteekt voordat je deze aansteekt. Dit zal zorgen voor een optimale verbranding, wat weer goed is voor de brandduur

– Als een kaars niet lang genoeg brandt kan de lont van de kaars naar beneden gaan branden. Hierdoor kan er een ‘tunnel’ in de sojawas ontstaan. Voorkom dit door de kaars minimaal drie uur te laten branden. Hierdoor wordt de bovenste laag weer volledig vloeibaar

– Plaats de deksel pas op de kaars wanneer de kaars is uitgeblazen en de sojawas is afgekoeld en gestold  

– Doof de kaars alleen met de deksel wanneer er nog zo’n 1,5 cm sojawas te zien is (vanaf de bodem). Als de sojawas is afgekoeld kun je dit uit de pot verwijderen met warm water. Zo kan je de pot hergebruiken.

Bovenstaande tips vind je ook op de verpakking van de grote kaarsen. Alle tips zijn ook van toepassing op de kleine geurkaarsen.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling