Agaat

De rustgevende, aardende energie van Agaat beschermt, grond en stabiliseert. Deze veelzijdige edelsteen komt voor in vele bijzondere kleuren & vormen en geen één Agaat is daardoor hetzelfde. De werking van Agaat bevordert een kalme, nuchtere houding en heeft een reinigende werking op je aura, waardoor je minder ontvankelijk bent voor negatieve energieën. You are balanced.

Agaat komt het meeste voor in Brazilië, de Verenigde Staten en Uruguay. Maar dichterbij huis wordt Agaat ook gevonden. In Duitsland en Frankrijk bijvoorbeeld. Agaat groeit in de scheuren of spleten van (vulkanisch) gesteente, maar het is nog steeds een raadsel hoe dit prachtige kristal exact wordt gevormd. 

Agaat is een bijzonder kleurrijke edelsteen en heeft dan ook vele verschijningsvormen. De steen behoort tot de kwarts familie en komt onder andere voor in de kleuren blauw, wit, rood, grijs en in diverse bruintinten. De bruintinten worden veroorzaakt door ijzer. Groene of blauwe Agaat ontstaat door koper en nikkel. De verschillende kleuren en patronen worden daarnaast beïnvloed door veranderingen in druk, temperatuur en mineraalgehalte. Hierdoor is iedere Agaat uniek. Zelfs binnen hetzelfde gesteente kunnen Agaten van elkaar verschillen qua structuur en vorm. 

Wil je weten of jouw Agaat echt is? Probeer dan eens het gewicht van de steen te voelen. Neppe exemplaren zijn vaak een stuk lichter dan echte edelstenen. Daarnaast kan Agaat bijgekleurd zijn waardoor er een onnatuurlijke kleur ontstaat. Bij Flowrish verkopen we voornamelijk natuurlijke Agaat. Indien de Agaat is bijgekleurd staat dit duidelijk aangegeven in de producttekst. Alle edelstenen worden met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

De geschiedenis van Agaat gaat meer dan 8000 jaar terug, maar de steen wordt voor het eerst ‘Agaat’ genoemd door de Griekse schrijver en filosoof Theophrastus. Vermoed wordt dat hij Agaat vernoemd heeft naar de rivier Acate op Sicilië waar de steen voor het eerst gevonden werd. Tegenwoordig heet deze rivier Dirillo. Agaat was een zeer geliefde edelsteen bij zowel de Grieken en de Romeinen als de Egyptenaren en Perzen. Er werden zegelringen, rolzegels en kralen van gemaakt. Maar het was ook een steen die gebruikt werd bij oogklachten, epileptische aanvallen, geestesziekten en als bescherming tegen kwade bedoelingen.

Agaat is de ultieme steen voor innerlijke rust. De steen beschermt, stabiliseert en zorgt voor een kalme, nuchtere houding. Niets dat jou nu nog van je stuk kan brengen. De veiligheid die Agaat je biedt zorgt ervoor dat je op jezelf kunt vertrouwen. De steen stimuleert persoonlijke groei, geeft inzicht en helpt je om objectiever naar situaties (en jezelf) te kijken. Het is dan ook een zeer geschikte steen voor zelfreflectie. Door de aardse energie heeft Agaat een langzame werking. De steen moet daardoor wat langer bij je worden gedragen voor optimale werking.

  • Afhankelijk van de kleur heeft Agaat een positieve uitwerking op verschillende chakra’s. Zo heeft blauwe Agaat vooral een helende werking op het keelchakra, werken zwarte en rode Agaat op het basischakra en hoort gele Agaat bij de zonnevlecht

  • Door de krachtige, beschermende werking is Agaat een zeer geschikte edelsteen tegen angsten en fobieën

  • Houd een Agaat in je hand tijdens meditaties voor meer bewustzijn en zelfinzicht

  • Als heelsteen kan Agaat een positieve werking hebben op hoofdpijn, vruchtbaarheidsproblemen, nachtrust en diverse ontstekingen

Om Agaat te ontdoen van negatieve energie is het belangrijk om de edelsteen regelmatig te reinigen. Je kunt dit doen door de steen vijf minuten onder lauw stromend water te houden. Het gebruik van de ontlaadset is ook een makkelijke, snelle manier. Je kunt deze set voor bijna alle edelstenen gebruiken. Opladen kan in het daglicht, maar maanlicht is ook zeer geschikt.

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling