Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een prachtige activerende edelsteen. Dit lichtroze kristal maakt je vrolijk, ontwaakt de liefde in jou en nodigt je uit om weer in contact te komen met je innerlijke kind. De zachte werking van rhodochrosiet geeft je een gevoel van vertrouwen en bescherming en het is dan ook een zeer geschikte steen bij emotionele heling.
I am healed and joyful.

Rhodochrosiet werd al gebruikt door de Inca’s. Zij vonden deze mooie roze edelsteen in zilvermijnen in Argentinië waar dit kristal ook vaak wordt gevonden naast zilvererts, lood- en kopererts. Tegenwoordig liggen bekende vindplaatsen van Rhodochrosiet in Canada, Peru en Colorado (VS). In Colorado (in de Sweet Home mijn in Alma) werd tevens de grootste Rhodochrosiet ter wereld gevonden. Dit unieke exemplaar heeft de grootte van een voetbal en wordt Alma King genoemd. 

Rhodochrosiet is een mangaancarbonaat en komt samen met andere mangaan mineralen (zoals Rhodoniet) voor in ertsafzettingen. Het is een zachtroze tot lichtrode edelsteen die (deels) doorschijnend kan zijn wanneer je de steen tegen het licht houdt. Hoe doorschijnender de steen hoe beter de kwaliteit. Kenmerkend is het witte strepen patroon. De kleur van Rhodochrosiet ontstaat door het hoge mangaangehalte. De steen wordt ook wel eens Mangaanspaat, Rozenspaat of Framboosspaat genoemd. Doordat de Inca’s Rhodochrosiet al gebruikten is Incaroos (Rosa del Inca) ook een veel voorkomende naam.

Rhodochrosiet werd al in de 13e eeuw door de Inca’s ontdekt. Zij geloofden dat deze prachtige roze edelsteen versteend bloed van overleden leiders was en het was dan ook een zeer geliefde steen voor sieraden. 

Ondanks dat Rhodochrosiet al eeuwen een populaire edelsteen was, werd de steen pas in 1813 voor het eerst beschreven zoals we Rhodochrosiet nu kennen. Het was mineraloog Johann Hausmann die de naam Rhodochrosiet bedacht, ontstaan uit de Griekse woorden rhodon (roos) en chroos ((witte) huidskleur), wat verwijst naar de kleur van deze edelsteen.

Rhodochrosiet correspondeert met het hartchakra en maakt je ontvankelijk voor liefde in al haar verschijningsvormen. Liefde voor anderen, maar bovenal liefde voor jezelf. Het is dé steen die je dichterbij je kern brengt en die je uitnodigt om een negatief zelfbeeld of minderwaardigheidscomplex achter je te laten. Rhodochrosiet werkt stemmingsverbeterend, maakt het leven lichter en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. De helende werking van Rhodochrosiet werd al door de Indianen gebruikt bij genezingsrituelen en het is tegenwoordig nog steeds een zeer geschikte steen voor healings. Het is dan ook niet voor niets dat dit prachtige roze kristal onderdeel is van onze zelfcompassie set. Dankzij de zachte energie is Rhodochrosiet tevens een erg fijne steen voor kinderen en gevoelige mensen.

  • Rhodochrosiet heeft ondanks haar zachte roze uiterlijk een sterke werking op je zelfvertrouwen. Deze edelsteen helpt je om weer in je kracht te gaan staan en om vol vertrouwen keuzes te maken

  • Draag Rhodochrosiet op of bij je lichaam om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën. Door de beschermende werking is Rhodochrosiet een veel gebruikt kristal bij herbelevingen, schaamte en PTSS

  • Rhodochrosiet is een zeer geschikte edelsteen bij het verwerken van liefdesverdriet. Dit kristal helpt je om uit liefde los te laten waardoor je ruimte kunt creëren voor jezelf

Rhodochrosiet is een gevoelige, poreuze edelsteen en het wordt daarom afgeraden om de steen te reinigen met water. Gebruik in plaats daarvan een ontlaadset met Hematiet. Je kunt Rhodochrosiet vervolgens weer opladen in het maanlicht of op Bergkristal. 

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling