Labradoriet

Labradoriet is één van de meest spirituele edelstenen ter wereld. Deze bijzondere, magische steen beschermt je tegen negatieve energieën en versterkt je intuïtie in iedere situatie. De werking van Labradoriet werpt een schild om jouw aura waardoor je altijd in je eigen kracht blijft staan. You are protected.

Labradoriet komt oorspronkelijk van het Canadese schiereiland Labrador en is dan ook vernoemd naar dit eiland. De steen werd ontdekt door de Inuit bevolking en heeft vermoedelijk in 1780 deze naam gekregen. Labradoriet is een mineraalsoort en behoort tot de zogeheten veldspaten. Dit is een verzamelnaam voor een groep mineralen die naar schatting zestig procent van onze aardkorst vormen. Labradoriet wordt ook gevonden in Australië, Mexico, Finland, Rusland en Madagaskar.

Labradoriet is van nature redelijk grof. Het mineraal vormt zelden tot nooit kristallen zoals veel andere edelstenen. Het lijkt op het eerste gezicht een redelijk donkere edelsteen, maar zodra het licht op de steen schijnt zie je het bijzondere kleurenspel. De kleuren van Labradoriet variëren van groen tot blauw en geel en worden veroorzaakt door plaatvormige insluitsels die het licht breken. De soorten en hoeveelheden insluitsels van de steen verschillen per vindplaats. Hoe meer kalium de edelsteen bevat, hoe meer kleurenspel je zult zien. Wanneer een Labradoriet een breder palet aan kleuren heeft wordt hij ook wel eens ‘Spectroliet’ genoemd.

De geschiedenis van Labradoriet gaat niet zo ver terug. De steen werd in de 18e eeuw in Canada ontdekt door de Inuit. Door de kleuren van deze steen werd er door de Inuit een verband gelegd met het Noorderlicht. Toen de steen eenmaal ontdekt was door westerse missionarissen werd Labradoriet populair voor de handel. 

Ondanks dat Labradoriet pas in 1780 in Canada is gevonden was het vermoedelijk in de tijd van de Grieken en Romeinen al een populaire edelsteen. In 79 n. Chr. wordt er door de Romeinse historicus Plinius voor het eerst een steen beschreven die sterke gelijkenissen vertoont met Labradoriet.

Labradoriet is een zeer diverse edelsteen en wordt ook wel de steen van magie genoemd. De reden hiervoor is dat dit betoverende kristal jouw aangeboren ‘magische’ vermogens stimuleert. Je onderbewuste en je intuïtie bijvoorbeeld. Dit bijzondere kristal zorgt ervoor dat je contact kunt maken met deze (veelal onderdrukte) kwaliteiten en het is dan ook een hele fijne edelsteen om te gebruiken tijdens meditaties. Labradoriet laat je naar binnen keren en helpt je zo om meer over jezelf te ontdekken. De steen geeft (zelf)vertrouwen, stimuleert je doorzettingsvermogen en geeft je de kracht om je niet te laten leiden door anderen. 

  • De werking van Labradoriet is het sterkst als de steen dichtbij wordt gedragen. Op de huid in de vorm van een hanger of armband bijvoorbeeld of als een knuffelsteentje in je broekzak 

  • Labradoriet is een zeer geschikte steen als je hooggevoelig bent. De steen werpt een schild om je aura en beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden van buitenaf

  • Labradoriet heeft een bijzonder kalmerende werking. Houd de steen in je hand tijdens een yoga nidra sessie om diepere ontspanning te ervaren

  • De rustgevende werking van Labradoriet is ook zeer geschikt als je verandering doormaakt. Komen er uitdagingen op je pad, ga je verhuizen of sta je voor een belangrijke keuze? Labradoriet voorkomt stress

Labradoriet is een sterke, maar gevoelige steen die negatieve energieën gemakkelijk opneemt. Het is daarom belangrijk om Labradoriet regelmatig te reinigen. Je kunt dit doen door de steen onder koud stromend water te houden. Een andere optie is het gebruik van een ontlaadset met Hematiet. (Je kunt deze ontlaadset ook voor andere edelstenen gebruiken). Gebruik in ieder geval geen zeep of andere chemicaliën. Opladen kan in het maanlicht of leg de edelsteen op of tegen Bergkristal aan. 

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling