Bergkristal

Bergkristal is het meest neutraal van alle edelstenen en daardoor één van de veelzijdigste kristallen die er bestaat. Het witte, (bijna) doorzichtige uiterlijk van deze steen geeft je inzicht en maakt helder in iedere situatie. De werking van Bergkristal is bijzonder helend en reinigend en het is daardoor een veel gebruikt kristal bij healings en edelsteentherapie. Bergkristal kan je zowel stimuleren als kalmeren. Het is de ultieme steen voor harmonie. You are pure and energized.

Bergkristal is een mineraal dat diep in de aarde ontstaat. Het groeien van (Berg)kristal kun je vergelijken met het groeien van ijs. Kleine stukjes groeien samen uit tot een groter kristal. Bergkristal wordt al honderden jaren gevonden in India en Sri Lanka. Maar inmiddels behoren Kenia, Madagaskar en Amerika ook tot bekende vindplaatsen. Iets dichterbij huis komt deze mooie edelsteen ook voor; onder andere in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen.

Bergkristal is de meest voorkomende variant van het mineraal kwarts. De steen is doorzichtig tot melkachtig waarbij de transparante variant het meest wordt verkocht. Wist je dat Bergkristal een andere kleur kan krijgen wanneer er bij de groei kleine stukjes van een ander materiaal worden ingesloten? De steen krijgt dan een andere naam; Citrien, Rookkwarts of Amethist bijvoorbeeld. 

Wil je weten of jouw Bergkristal echt is? Bekijk de steen dan eens goed. Als je naden aan de buitenkant ziet of bubbeltjes binnenin dan is de kans groot dat je een neppe edelsteen hebt gekocht. Bergkristal kan weliswaar ‘insluitsels’ hebben maar nooit perfecte luchtbelletjes. De Bergkristal die je bij Flowrish koopt is altijd echt en met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

Bergkristal kent een lange geschiedenis en werd al zo’n 10.500 v.Chr gevonden. De naam bergkristal komt van het Oud-Griekse woord krystallos, wat kristal of ijs betekent. In het Romeinse rijk werd deze heldere edelsteen dan ook verkocht als ‘versteend ijs’. De Grieken en Romeinen geloofden dat Bergkristal eeuwig bevroren water was. 

Door de jaren heen is Bergkristal altijd een veelgebruikte sier- en heelsteen gebleven. In de Romeinse tijd werd het gebruikt als amulet voor reizigers. De steen zou beschermen tegen ongelukken en ziektes. Ook werd er geloofd dat Bergkristal vergiftiging tegen zou gaan. De Romeinse keizers dronken daarom hun wijn uit bokalen van bergkristal. De steen zou daarnaast demonen verdrijven en je een blik in de toekomst kunnen geven. Bergkristal werd regelmatig gebruikt door waarzegsters.

De verhelderende werking van Bergkristal geeft je zelfkennis, concentratie en inspiratie. De pure, helende energie van deze steen helpt je naar binnen te keren, waardoor je met een Bergkristal altijd dicht bij jezelf blijft. Deze edelsteen zorgt voor nieuwe energie, wilskracht en voor balans tussen lichaam en geest. Bergkristal correspondeert met het sterrenbeeld Leeuw, maar is voor iedereen die behoefte heeft aan meer harmonie en vitaliteit een zeer geschikte steen.

    • Bergkristal vormt samen met Rozekwarts en Amethist de Gouden Driehoek. Deze edelstenen samen versterken elkaars positieve energie en brengen rust en harmonie daar waar ze worden neergelegd

    • Bergkristal is een van de belangrijkste stenen binnen de edelsteentherapie. De steen heeft een actieve reinigende werking en herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit kristal kan op alle chakra’s worden gebruikt

    • Bergkristal bevordert de concentratie en is daarom zeer geschikt tijdens het studeren en leren

De zuiverende werking van Bergkristal zorgt ervoor dat de steen gemakkelijk negatieve energieën oppikt. Het is dan ook belangrijk om Bergkristal regelmatig te reinigen. Je kunt dit kristal ontladen onder lauw stromend water. Opladen kan zowel in het maanlicht als in de volle zon. 

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling