Amethist

Amethist is al eeuwenlang één van de bekendste en meest geliefde kristallen ter wereld. Deze veelzijdige, dieppaarse edelsteen brengt kalmte en ontspanning daar waar de steen wordt gebruikt. Of dit nu in een ruimte is, op je lichaam of in je broekzak, Amethist zorgt voor harmonie en geeft je wijsheid in iedere situatie. De werking van Amethist versterkt je intuïtie, stimuleert spiritualiteit en nodigt je uit om te verbinden met je innerlijke stem. You are one with the power of the Universe.

Amethist wordt het meest gevonden in Brazilië en Uruguay. In 1727 kwamen de Braziliaanse Amethisten al voor het eerst naar Europa. Maar ook Madagaskar, Kenia en Zambia zijn populaire vindplekken van deze mooie edelsteen. 

Amethist behoort tot de kwartsfamilie, ook wel macrokristallijne genoemd. Je zou het misschien niet zeggen maar Citrien, Rozekwarts en Tijgeroog behoren ook tot deze kristallengroep. De kleur van Amethist ontstaat door de elementen ijzer en titaan en varieert van lichtpaars tot dieppurper. Wil je weten of jouw Amethist echt is? Kijk dan eens goed naar de kleur. Heeft jouw Amethist verschillende tinten paars? Dan is de kans groot dat je een echte in handen hebt. Bij een echte Amethist hoort de kleur namelijk niet gelijkmatig te zijn. De Amethist die je bij Flowrish koopt is altijd echt en met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

Amethist kent een lange geschiedenis en is al lang een zeer geliefde sier- en heelsteen. De eerste Amethisten werden gevonden in de tijd van het oude Egypte, zo’n 3300-330 v.Chr. Sinds circa 2500 v.Chr. wordt Amethist gebruikt voor het maken van sieraden. De kleur paars werd door vele farao’s, koninginnen en koningen gezien als een symbool voor macht. Bij de Grieken en Romeinen was Amethist eveneens een gewaardeerde steen. De naam ‘Amethist’ is afkomstig van het Oud-Griekse woord Amethystos, wat ‘tegen de roes’ betekent. De paarse kleur werd dan ook geassocieerd met Bacchus, de Romeinse God van de wijn en de steen werd op verschillende manieren gebruikt om dronkenschap tegen te gaan. Zo hielden de Grieken en Romeinen een Amethist in hun mond tijdens het drinken en ze gebruikten bokalen gemaakt van Amethist.

De beschermende, kalmerende werking van Amethist stimuleert zelfinzicht en spirituele groei. De steen versterkt je intuïtie, maakt helder en geeft je het vermogen om situaties vanuit een andere invalshoek te bekijken. Het is een edelsteen die zorgt voor rust en evenwicht en in de edelsteentherapie wordt Amethist dan ook vaak ingezet bij stress en slapeloosheid. Heb je moeite met loslaten? Ook dan is Amethist een zeer geschikte steen. De zuiverende energie helpt je om negatieve patronen te doorbreken zonder daarbij te hard te zijn voor jezelf. Amethist correspondeert met de sterrenbeelden Waterman en Vissen, maar is voor iedereen die meer groei en spiritualiteit wil ervaren een ideale steen.

  • Amethist vormt samen met Bergkristal en Rozekwarts de Gouden Driehoek. Wanneer je deze kristallen samen in een ruimte plaatst versterken ze elkaars energie en bevorderen ze rust en harmonie

  • Amethist werkt zowel op het voorhoofdchakra als het kruinchakra. De steen zorgt voor geestelijke helderheid en helpt je om negatieve gedachten los te laten

  • Amethist maakt kalm en vermindert nervositeit en stress. Daarnaast kan deze mooie paarse steen een positief effect hebben op hoofdpijn en migraine. Let er alleen wel op dat edelstenen nooit een vervanging zijn van reguliere zorg 

  • Slaap je onrustig of heb je moeite om te ontspannen? Leg een Amethist onder je kussen om je slaapkwaliteit te verbeteren

  • De zachte, kalmerende werking van Amethist maakt deze edelsteen zeer ondersteunend bij het verlies van een dierbare

Amethist is van zichzelf een krachtig reinigende steen. Toch is het belangrijk om dit kristal regelmatig te ontladen. Edelstenen nemen namelijk negatieve energie van hun omgeving op. Door ze te reinigen blijven ze optimaal voor je werken. Je kunt Amethist reinigen onder lauw stromend water of gebruik onze ontlaadset met hematiet. Laad de steen vervolgens weer op in het maanlicht (bij voorkeur tijdens volle maan).

Tip: In het zonlicht vervalt de natuurlijke radioactiviteit van Amethist en kan de steen verbleken.

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling