Rhodoniet

Rhodoniet is zowel een troostende als opbeurende edelsteen. De roze kleur van dit kristal staat voor de energie van de liefde, wat Rhodoniet tot een ideale steen maakt voor het reinigen en activeren van je hartchakra. De zachte, kalmerende werking van Rhodoniet ondersteunt bij emotionele genezing in vele vormen. Van onzekerheid tot liefdesverdriet, deze steen stimuleert compassie en respect, voor jezelf en voor je naasten. I let go.

Rhodoniet werd oorspronkelijk vooral gevonden in de buurt van de kleine mijnstadjes Lautenthal en Elbingerode in Duitsland. Maar ook in het Oeralgebergte in Rusland wordt al sinds de 18e eeuw Rhodoniet gewonnen. Tegenwoordig komt de steen ook uit landen zoals India, Madagaskar, Mexico en Brazilië.

Rhodoniet is, net als Rhodochrosiet, een mangaan-metasilicaat en heeft de roze tot rode kleur te danken aan het aanwezige mangaan. De steen heeft meestal zwarte tekeningen, iets wat dit kristal tot een zeer geliefde edelsteen maakt voor het vervaardigen en versieren van objecten. Rhodoniet wordt regelmatig samen met Rhodochrosiet gevonden. Als deze twee mineralen vergroeid zijn krijgen ze een andere naam; Lacroisiet. Doorzichtige varianten van Rhodoniet komen ook voor maar zijn zeldzaam.

Rhodoniet was al in de tijd van de Grieken en Romeinen een bijzonder populaire (sier)steen. Dit blijkt onder andere uit de vondst van diverse stenen kisten met dit mooie roze kristal. Of men nam Rhodoniet mee op reis om gevaar af te weren. Door de eeuwen heen bleef Rhodoniet een geliefde steen. Zo hielden Russische tsaren ook erg van Rhodoniet. Dit is nog steeds terug te zien in de congreszaal in het Kremlin in Moskou, die versierd is met Rhodoniet, en in de Hermitage in Sint Petersburg, waar een enorme Rhodoniet schaal te bewonderen is. De naam Rhodoniet kreeg deze steen echter pas in 1819 toen dit mineraal voor het eerst wetenschappelijk werd beschreven door mineraloog Christoph Friedrich Jasche. De naam komt van het Griekse woord ‘rhodon’ wat roze betekent.

De liefdevolle werking van Rhodoniet zorgt voor rust, structuur en bescherming. Op zachte maar toch krachtige wijze vergroot deze steen jouw eigenwaarde waardoor je meer respect hebt voor jezelf en je je grenzen beter kunt aangeven. Dit mooie roze kristal nodigt je uit om jezelf te accepteren zoals je bent en om je open te stellen voor al jouw unieke talenten en vermogens. Rhodoniet is dan ook niet voor niets onderdeel van onze zelfliefde set. De warme energie van Rhodoniet maakt vergevingsgezind, tevreden en harmonieus waardoor het een fijne ondersteunende steen is bij liefdesverdriet en pijnlijke herinneringen. Rhodoniet geeft je het vertrouwen dat alles op het juiste moment gebeurt.

Rhodoniet correspondeert met het sterrenbeeld Stier, maar is voor iedereen die behoefte heeft aan meer compassie en steun een zeer geschikte steen.

  • Maak een edelsteen elixer met Rhodoniet. Edelsteenwater met Rhodoniet stimuleert vergeving, begrip, emotionele genezing en verzoening. Plaats de edelsteen gedurende 24 uur in een afgesloten glas water op kamertemperatuur. Daarna is het water klaar om te drinken

  • Rhodoniet is een kalmerende steen en is zeer geschikt wanneer je je verward voelt of heftige emoties ervaart 
     
  • Ben je verlegen, gevoelig of onzeker? Rhodoniet geeft je een steuntje in de rug en helpt je om voor jezelf op te komen

  • Leg een Rhodoniet op je hartchakra om de liefde voor jezelf te laten ontwaken of om je gedragen te voelen wanneer je een gebroken hart hebt

  • Draag een Rhodoniet langere tijd dichtbij je om het zelfhelend vermogen van je lichaam te bevorderen

Rhodoniet kan gereinigd worden onder lauw stromend water. Hiermee wordt de steen tevens ontdaan van zijn statische lading. Draag je de steen veel bij je? Probeer ‘m dan aan het einde van iedere dag te reinigen. Opladen kan door de steen ‘s nachts in het maanlicht te leggen (idealiter bij afnemende maan). Of leg Rhodoniet in een oplaadset met Bergkristal.

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling