Maansteen

Maansteen komt in vele kleuren voor en behoort tot één van de meest geliefde kristallen allertijden. Deze magische edelsteen heeft een bijzondere connectie met de maan en het is dé steen van de vrouwelijke energie. De werking van Maansteen bevordert je intuïtie, stimuleert spiritualiteit en nodigt je uit om te vertrouwen op de stroom van het leven. Alles zal op het juiste moment gebeuren. Trust your female energy.

Maansteen is een siersteenvariëteit van de veldspaten adulaar en albiet. De steen heeft de naam Maansteen gekregen vanwege de glans die doet denken aan het maanlicht. Deze unieke glans wordt veroorzaakt door het afbuigen van het licht op minuscule laagjes veldspaat waardoor er een bijzonder lichtspel ontstaat. De meeste Maansteen komt uit Sri Lanka, maar de steen wordt ook gevonden in Australië, Madagaskar, India en Mexico.

Maansteen komt voor in veel verschillende kleuren, variërend van blauw, grijs en wit, tot geel en bruin. De steen heeft meestal een bijzonder kattenoogeffect en over de prachtige glans van deze steen wordt wel eens gezegd dat deze verandert met de stand van de maan. Een echte Maansteen kun je herkennen door de steen tegen je wang te houden. Is de steen erg licht van gewicht of voel je naden aan de buitenkant? Dan is de kans groot dat de steen nep is. Let daarnaast op de structuur van de steen. Edelstenen kunnen insluitsels hebben maar nooit perfecte bubbels. Maansteen die je bij Flowrish koopt is altijd echt en met zorg door ons geselecteerd en gereinigd.

De geschiedenis van Maansteen gaat eeuwen terug en de steen is al sinds de oudheid een populaire sier- en heelsteen. Maansteen werd al in de klassieke oudheid bewonderd vanwege de sterke gelijkenissen met de maan. De Grieken en Romeinen geloofden dan ook dat Maanstenen gestolde maanstralen waren. De steen werd verwerkt in sieraden en gebruiksvoorwerpen voor bescherming, voorspoed en voor het bevorderen van de vruchtbaarheid. 

In India wordt Maansteen ook wel ‘droomsteen’ genoemd. Het kristal wordt gezien als de steen van het derde oog en het dragen van Maansteen zou je spiritualiteit en inzicht vergroten. In Europa werd Maansteen pas aan het einde van de 18e eeuw een populaire edelsteen.

Maansteen is de ultieme steen om jouw vrouwelijkheid te omarmen en wordt tevens aangeraden voor mannen die meer in hun yin-energie mogen komen. Maansteen maakt empathisch, heeft een kalmerende werking op je gevoelsleven en stimuleert je om zacht te zijn, want daarin schuilt een ongelofelijke kracht. De steen zorgt voor inlevingsvermogen en vriendelijkheid en brengt je vrouwelijke energie in balans. Door de zachte, liefdevolle werking is Maansteen ook een zeer geschikte steen voor zwangere vrouwen en kinderen

Maansteen correspondeert met het sterrenbeeld Kreeft, maar is voor iedereen die behoefte heeft aan meer compassie en harmonie een fijne edelsteen.

  • Leg een Maansteen onder je kussen voor een positief effect op je nachtrust. De kalmerende werking van deze magische edelsteen verbetert je nachtrust en helpt je tegelijkertijd om mooie dromen beter te onthouden

  • Door een Maansteen op je voorhoofd te leggen tijdens meditaties wordt je spirituele bewustzijn bevorderd. De steen nodigt je uit om je paranormale vermogens te omarmen

  • Maansteen is een bijzonder kristal dat al eeuwenlang geliefd is voor haar positieve effect op de vrouwelijke cyclus. Zo kan de steen ondersteunend werken bij een verstoorde hormoonhuishouding of bij vruchtbaarheidsproblemen

Maansteen is een zachte, kwetsbare steen waar gemakkelijk krassen in komen. Reinig Maansteen dus voorzichtig. Je kunt de steen oppoetsen met een doekje met wat olie om haar weer te laten glanzen. Houd Maansteen onder lauw stromend water of gebruik een ontlaadset met Hematiet om de steen van zijn statische lading te ontdoen. Je laadt Maansteen weer op in het maanlicht (bij voorkeur bij volle maan).

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-58012633

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling