Seleniet

Seleniet is de ultieme edelsteen om jouw spirituele gaven te versterken. Dit bijzondere kristal, die ook wel engelensteen wordt genoemd, nodigt je uit om je te verbinden met het universum en al haar krachten. Seleniet zorgt ervoor dat je volledig kunt vertrouwen op je intuïtie en dat je in contact kunt komen met jouw gidsen. De werking van seleniet is zacht, rustgevend en zuivert je op unieke wijze van alle vormen van negativiteit. I am pure

Seleniet is gekristalliseerd gips dat gevormd wordt door de verdamping van kalk in kleiafzettingen (zoals in zoutwatermeren en oude zeeën). Er bestaan verschillende soorten van dit gips. De fijnkorrelige variant wordt albast genoemd. De draderige variant met het kattenoogeffect is bij het grote publiek bekend als seleniet, maar de steen wordt ook wel satijnspaat genoemd. Seleniet komt voor in vele landen waaronder in Griekenland, Australië en de Verenigde Staten. De mooiste, lange kristallen komen echter uit Mexico, waar selenietkristallen zijn gevonden van meer dan tien meter lang.

Seleniet kan geelwit, groenwit of zelfs bruin van kleur zijn. Maar de witte, kleurloze variant is het meest bekend en geliefd. De steen lijkt erg op bergkristal. Toch zijn deze twee kristallen gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. Bij seleniet kan je de steen bekrassen met je nagel. Bij bergkristal is dat niet mogelijk doordat deze edelsteen veel harder is. Zuivere selenietkristallen herken je aan de heldere witte kleur en, wanneer de steen gepolijst is, aan de zachte glans.

Omdat seleniet van oorsprong gips is werd het vroeger vooral als bouwmateriaal gebruikt. Zo maakte men in de Middeleeuwen ramen van helder seleniet en in Italië is er seleniet verwerkt in de toren van Pisa. Er konden ook beeldjes, vazen of flessen van gemaakt worden. Pas jaren later werd seleniet geliefd vanwege de beschermende en helende krachten. Dit begon in Duitsland, toen seleniet populair werd als doopcadeau.

De naam van seleniet komt van de Griekse godin Selene, de godin van de maan.

De zachte werking van seleniet maakt je kalm en zorgt voor emotionele balans in iedere situatie. Het is een steen die je hoofd helder houdt en je hart zuiver. Daardoor blijf je dichtbij jezelf en kan je je energie goed beschermen, wat er ook op je pad komt. Een ideale steen dus als je hoogsensitief bent. De steen bevordert je psychisch welzijn waardoor je als vanzelf meer rust ervaart wanneer je een seleniet bij je draagt.  De werking van seleniet is daarnaast bijzonder helend. Dit unieke kristal houdt je aura schoon en beschermt je op krachtige, maar liefdevolle wijze tegen negativiteit. De pure energie van deze edelsteen stimuleert je hoger bewustzijn en nodigt je uit om in contact te komen met engelen, gidsen en voorouders.

Seleniet hoort bij de sterrenbeelden Vissen en Stier maar is voor iedereen die meer spirituele wijsheid wil ervaren een zeer geschikte steen.

    • Door de hoge vibratie is seleniet een zeer geschikt kristal om mee te mediteren. De steen nodigt je uit om in een diepe trance te komen en om je open te stellen voor jouw mediamieke begaafdheden

    • De rustgevende werking van seleniet maakt deze edelsteen ideaal voor in de slaapkamer. Leg een seleniet op je nachtkastje of onder je kussen ter bevordering van je nachtrust of plaats een seleniet in de babykamer. De zachte engelenenergie van deze edelsteen zorgt voor een veilig en geborgen gevoel waardoor je kindje heerlijk kan slapen

    • Seleniet is een bijzonder zuiverende edelsteen. Je kunt deze steen daardoor gebruiken om andere edelstenen te reinigen of op te laden. Leg de stenen een nacht op of tegen de seleniet aan om ze te ontdoen van hun statische lading

    • Seleniet helpt om trauma’s te verlichten

Vanwege de zelfreinigende eigenschappen hoeft seleniet niet vaak gereinigd en opgeladen te worden. Toch is het aan te raden om seleniet af en toe van nieuwe energie te voorzien door de steen in het maanlicht te leggen. Zo kan dit bijzondere kristal optimaal haar werk blijven doen. 

 

Let op: Reinig seleniet nooit met water. Het is een zeer kwetsbare edelsteen die oplost wanneer de steen in contact komt met water. 

Edelstenen zijn nooit een vervanging van reguliere zorg. Gebruik ze ter ondersteuning, eventueel in combinatie met professionele hulp.

Bekijk de gehele collectie

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-52853591

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2019-2023 Flowrish - Alle rechten voorbehouden.

Onze webshop

Bekijk onze webshop voor mooie edelstenen en edelsteenproducten.

Laat je energie stromen door onze healings: Reiki, Chakra Healing en Holistische Massage.

Flowrish

De Binderij 9
1321 EE Almere
geopend op ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur (op afspraak)

info@flowrish.nl
06-52853591

KVK: 68540159
IBAN: NL04SNSB0947897763
BTW: NL002189004B28

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling